20 Sep 2012

Inexistenta

Author: Kripto | Filed under: Politica & Economie, Povesti subiective

Stiai ca in Romania, daca ai cartea de identitate la “reconditionat”, majoritatea institutiilor nu accepta nici un alt fel de alt document pentru legitimare?

In strainatate poti scoate bani, poti face tranzactii, poti sa semnezi acte folosind pasaportul pentru a-ti dovedi identitatea. La noi, desi pasaportul electronic este considerat mai sigur decat o carte de identitate (poate deoarece semnatura si amprentele sunt inregistrate pe el), nu il poti folosi pentru a demonstra ca esti persoana vie.

La Banc Post nu poti nici macar sa depui bani fara buletin. La BCR la fel. Mi-e si frica sa incerc alte banci, in afara celei pe care o folosesc in mod normal si care accepta UNELE tranzactii fara macar sa ai act de identitate. Nu cred ca mai are rost sa spun de facultati si institutiile de stat…

Fuck Banc Post!

PS: Intr-unul din sediile lor mari, unde au 3 casierii separate, am asteptat intr-o zi timp de jumatate de ora doar sa apara cineva in spatele ghiseului. Casiera avea treaba urgenta in camera de fumat. Deh, barfa in detrimentul obligatiilor din timpul programului de munca e “hrana pentru creier” pentru unele animale, mai ales pentru cele care lucreaza cu publicul.

Tags: , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.