20 Aug 2012

CFR – orar pe prozac

Author: Kripto | Filed under: In the begining

Am avut ocazia sa vad in ce hal s-a propagat si acceptat de catre oameni nerespectarea programului CFR. Oamenii vad intarzierile, insa nu isi prea permit timpul necesar unei plangeri bine plasate. De fapt cred ca ar fi fain ca macar oamenii dintr-un singur vagon sa faca plangere o data la 2-3 intarzieri… si POATE lucrurile se vor misca alt fel. Pana nu incerci nu aflii.

De data asta am sa fiu iar cat mai scurt si la obiect.

Plecare spre Constanta, din Ciulnita – intarziere 70 minute la sosirea in Ciulnita (orarul spunand ca atat ar fi trebuit sa dureze drumul normal). Sosirea in Constanta intarziata cu 1 ora si 40 minute.

Plecare dinspre Bucuresti spre Brasov – intarzierea trenului anterior a ajuns la 40 minute la plecarea din Bucuresti. Trenul urmator a fost tinut in camp, imedial dupa iesirra din Bucuresti, timp de o ora, iar intarzierea in Brasov a fost de 1 ora si 10 minute.

Plecare din Bucuresti catre Constanta cu IR – trenul a oprit in nenumarate statii in plus fata de cele preconizate. Datorita acestor opriri si a intarzierii de aproximativ 1 ora, o familie de 7 straini a coborat la statia gresita, in loc sa ajunga in Medgidia. Nu ar fi fost problema daca nu era ora 23:30 intr-o zi de sambata. Ca o mentiune, trenul era programat sa opreasca in statiile: Ciulnita, Fetesti, Cernavoda, Medgidia si Constanta.

In timp ce scriam primul draft al acestor randuri eram in tren. Cel anterior a plecat cu 40 minute intarziere. Acesta cu “doar” 20 minute. Desigur, nu ar fi nici o problema prea mare daca nu ar trebui sa ajunga aproximativ la ora 21:15. O intarziere de 1 ora si 45 minute ar fi facut sa se duca pe apa sambetei planul meu de a lua metroul catre casa, iar singurii bani pe care-i aaveam erau o moneda de 50 de bani in buzunar (cu chipul lui Mircea cel Batran, deci nu ii dau) si 62 monezi de 1 ban in geanta (da, le colectionez pentru un casier enervant). Intarzierea finala a fost de 1 ora si 30 minute, deci am reusit, cu chiu si vai, sa prind metroul.

Toate aceste intarzieri se intampla in conditiile in care un tren IR (pentru care platesti muuuuult in plus fata de un Regio) parcurge aceste distante in aproximativ 2 ore si 45 minute (conform listarii de pe site-ul www.infofer.ro). Un tren R- (Regio) ar parcurge, teoretic, aceeasi distanta in 3 ore si 40 minute la jumatate din pret.

De asemenea exemplele date de mine sunt din experiente proprii sau ale unor cunostinte.

Un caz mai extrem ar fi un drum facut spre Constanta iarna trecuta. Linia directa se stricase, asa ca am fost ocoliti. Dar drumul ce trebuia sa dureze 5 ore s-a transformat in 8 ore petrecute in tren. Noroc cu compania placuta.

PS: Fuck METROREX si cresterile lor cu 45% la abonamentele cele mai utilizate!

Kripto out (for now)

Tags: , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.