20 May 2012

Flanco & Coruperea de Minori

Author: Kripto | Filed under: Povesti subiective

Pasesc in repetate randuri prin pasajul de metrou de la Unirii, unde compania Flanco si-a postat o serie de imagini. Campania in sine este destul de ok, in afara de faptul ca dezinteresul fotografilor fata de detaliile reale este maxim. Adica s-au preocupat ca personajele sa arate bine, culorile sa fie vii, totul sa se incadreze cat mai atractiv si sa te faca sa-ti cheltui banii castigati cu greu in magazinul cu pricina.

Imi cer scuze de sarcasm, dar cat de serioasa este o companie cu sloganul: “Bucuria de a cumpara!”? Prin asta eu inteleg ca nu trebuie sa ai nevoie de acele lucruri si ei recunosc ca singurul scop este de a satisface senzatia pe care o ai cand ti se da impresia ca ti-ai cumparat ceva… util sau ce iti doreai. Las de o parte ideea cu copilul prezent in mai toate imaginile (inclusiv ca pentru el ar trebui sa cumperi o tableta) sau ca ar avea ei permisiunea sa foloseasca cuptorul in magazin. Eu am ramas amuzat si neplacut surprins de copywriter si fotograf. Adica… ce fotograf pitiponcar neinteresat decat de bani si ce marketing-arita pitipoanca de doi bani trebuie sa fii ca sa faci si sa aprobi o fotografie in care, in prezenta parintilor (aparent complet tampiti – clientii perfecti) sa inmanezi unui copil de 7-8 ani un joc pe care scrie clar ca este interzis copiilor sub 16 ani? A se vedea imaginea atasata.

Distractii faine!

UPDATE!!!

Aseara am facut o vizita la Flanco, cel din cadrul Magazinului Unirea. Acolo am vazut 3 copii pe la 10-12 ani manevrand joystickurile pentru a-si face personajele sa isi dea pumni si picioare pe ecran. M-am uitat pe cutia jocului si am vazut ca este interzis sub 16 ani. Angajatii Flanco nu s-au aratat deloc interesati de situatie, asa ca am atras atentia unui gardian de la intrarea respectivului magazin. Rezultatul a fost o alungire a fetei, un ridicat din umeri si un raspuns din categoria: “Nu tine de mine. Vorbiti cu angajatii Flanco!” (de care spuneam ca oricum nu isi dadeau interesul). Mai jos gasesti imaginea doveditoare. Nu mi-am permis decat una cu telefonul deoarece stiti cum este cu restrictiile in magazine si pe proprietate privata. Deci imi cer scuze pentru calitatea slaba! Hmmm… oare s-ar sesiza cineva?

Tags: , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.