22 Mar 2011

Jocuri si Magarii

Author: Kripto | Filed under: Povesti subiective

Jocuri. Cred ca nu trece saptamana in care sa nu dai de un concurs pe internet. Eu am prins veste de unul pe IqAds si am zis sa particip. Nu este intentia mea sa il castig, ci doar sa imi excit imaginatia in a obtine o lucrare demna de a participa. Persoana de la care am aflat de concurs imi spunea de “magariile” care s-au intamplat mereu la concursurile din Adevertising. Am zis ca poate, pe un site ce se presupune frecventat de oameni cu respect pentru acest domentiu, asa ceva reprezinta o posibilitate foarte mica. Nu am avut niciodata incredere in concursurile la care, chiar si in parte, depinde de voturi primite pe internet. De ce? Deoarece o firma care sponsorizeaza un concurs privind propriile produse nu are interes in cine castiga, ci doar in suma ideileor, avand libertatea sa o aleaga pe oricare din ele pentru o viitoare de linie de dezvoltare. Asta lasa loc ca organizatorii sa nu urmareasca corectitudinea concursului, iar uneori chiar sa decida cine urmeaza sa castige inca dinaintea postarii publice a termenilor concursului.

Pe IqAds nota finala este compusa 40% din parerile votantilor si 60% din decizia unui juriu. Asta mi-a amintit de niste alegeri din PNL, privind postul de conducator local, cand am prins ura pentru orice tine de partide politice. Drept la vot aveau doar membrii cu cel putin 3 luni vehime in partid. In acea zi de Aprilie, unul din candidati a castigat cu putin peste 55% din voturile membrilor de partid. Mai mult de trei sferturi din voturile candidatului care a pierdut au provenit de la un grup de oameni adusi cu autobuzul din satele apropiate, care, surprinzator, se hotarasera toti sa isi depuna cererile de a intra in partid pe data de 4 Ianuarie a anului respectiv.

Revenind la concurs. Una din lucrari, postata strategic la sfarsitul termenului de depunere a lucrarilor, a acaparat zeci de voturi intr-o perioada extrem de scurta, dupa inceperea “votarii”. Nu cred ca cei care sunt membrii pe acel site duc lipsa crasa de simt estetic – unele din celelalte lucrari inscrise in concurs sunt chiar extraordinare. In acelasi timp as vrea sa cred ca inca mai primeaza calitatea cand vine vorba de decizii, nu doar “cine pe cine cunoaste” (desi traim in romanica). Deci… mai ramane o singura posibilitate, extrem de neplacuta – multi oameni, creandu-si contrui doar pentru a vota o anumita lucrare.

Exista o vorba pe care tind sa o respect de oricate ori este posibil: “Scopul scuza mijloacele, dar mijloacele pot altera scopul.” Stand sa ma gandesc o perioada, am realizat ca nu poti invinge niciodata atata timp cat tu joci dupa reguli (oricat de corecte pentru tine si altii), in timp ce oponentii fac ORICE pentru a castiga. Dar, incalcarea unor reguli nu incalca legi morale, mai ales daca acele legi sunt incalcate in continuare ignorate de cei care au un singur scop – WIN, WIN, WIN.

Abia acum, pe final, iata si motivul pentru care am publicat acest blog.

Pentru a vota in concurs ai nevoie de un cont pe IqAds. Personal, mi-am creat 3 e-mail-uri – unul pentru lucruri personale, unul pentru contacte lucrative si unul pentru spam (al treilea continand date false). Cand mi se cere un cont pe un site care nu ma intereseaza pe termen lung, folosesc al 3-lea cont. Desigur, inainte de a folosi metoda asta, pur si simplu treceam toate e-mail-urile de la acel site direct in Spam.

Deci… crezi ca ai fi dispus/a sa-ti faci un cont pe acel site doar pentru a imi vota lucrarea? Daca ma cunosti, probabil stii ca tind sa evit a folosi metode subversive in interes personal. Deci, ma votezi? Dar ai putea sa-ti convingi 2-3 prieteni sa faca acelasi lucru?

Iata linkul catre lucrarea mea:

http://creator.iqads.ro/NescafeDolceGusto/creatie/477/tentatie_retro.html

Pentru a-ti crea cont, gasesti butonul pe banda neagra din susul paginii, in partea dreapta.

Dupa ce votezi, iti recomand sa te uiti si pe restul imaginilor, ordonate dupa “cele mai apreciate de public”, dar, te rog, nu vota si concurenta! :p

O zi faina!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.