7 Dec 2010

“Pitzi” sau Prostituata sub acoperire?

Author: Kripto | Filed under: Povesti subiective

Intr-o zi, la birou, ramanand fara materia prima pentru productia de mentosane*, micul nostru grup de lucru a iesit pe balcon pentru ca unii sa fumeze, iar altii sa se incalzeasca la soarele amiezii. Dintr-o data s-a iscat o discutie (relativ linistita) despre invitatii “in oras” si unele reguli de conduita in ceea ce priveste initierea si variantele de plata. De asmenea, sambata trecuta am mers la ziua lui Claudiu, un amic foarte simpatic (La Muuuuuuuulti Aaaaaaani!), unde am petrecut o seara placuta discutand inculsiv pe tema mentionata mai devreme.

Motivele pentru care mi-am permis sa deschid subiectul in ambele ocazii a fost faptul ca, de curand, am reprimit o cerere de adaugare pe messenger de la o domnisoara cu care am iesit in urma cu ceva ani la un film. Am o serie de partenere de conversatie pe care le-am incurajat (cu succes) sa isi asume responsabilitatea data de “egalitatea intre sexe” si sa ia initiativa cand vine vorba de a iesi la o plimbata** cu cei cu care le-ar placea sa incerce o relatie de orice fel. Ei bine, cea de care am spus mai sus este exact opusul, facand parte din categoria celor cu pretentia ca “se respecta” si ar sti exact ce doresc, insa nu este singurul specimen pe care am avut ocazia sa-l studiez. Tradus in termeni ad-hoc, asta implica necesitatea obligatorie si irevocabila ca tipul sa fie de la foarte instarit in sus, sau cel putin fotomodel, bun la pat si “mana larga” cu banii (dar numai cu de ea).

Mai are rost sa spun ca asemenea pitipoance sub acoperire imi provoaca o scarba ce se rasfrange pana si asupra instinctelor sexuale? Sa explic: detinatoarea unei asemenea atitudini mi se pare, pe langa ignoranta (am definit cuvantul intr-un blog anterior), artificiala si prefacuta destul cat sa pot spune sincer ca “nu m-as baga in ea nici macar cu parul de la gard infasurat cu sarma ghimpata”***.

Revenind la discutiile avute in grupuri diferite (in al doilea fiind majoritare fetele), ar merita mentionat faptul ca parerea general valabila a fost ca plata se face nemteste. Avand in vedere inclinatiile intelectuale ale domnisoarelor, nu am ramas surprins sa aflu ca, atunci cand ies cu cineva nou, prefera sa nu se simta datoare in nici un fel si sa-si achite singure consumatia. In schimb, o fufa va avea mereu pretentia sa fie invitata in oras (nu la o plimbare, ci undeva scump si distractiv, 2 in 1, ca detergentul), folosind acea invitatie ca pe un motiv sa ii ceara lui sa achite orice nota de plata.

EA: “Tu esti cel care m-a invitat, deci trebuie sa platesti.”

Raspuns meritat: “Tu ai acceptat sa iesim, deci plateste-ti consumatia!”

Raspuns meritat (adaptat dupa varianta sefului meu): “Oi vrea tu plata inainte, dar de unde stiu ca o sa prestezi mai tarziu?”

Culmea e ca am intrat in contact cu Prostituate practicante, care, lasand de o parte meseria, sunt cu muuuult mai presus decat orice pitipoanca. Dupa parerea unora sunt chiar mai placute, deoarece la “pitzi” nu ai niciodata garantia ca vei ajunge la sex dupa ce iti cheltuieste banii. Nu am ajuns niciodata intim cu ele din motive personale, dar am petrecut niste momente faine vorbind si razand ca intre prieteni, abordand deschis subiecte pe care omul normal nu le-ar crede interesante pentru “una ca ea”. Deci am mult mai mult respect pentru Liber Profesionistele care recunosc, decat pentru o tipa cu pretentie de “femeie care se respecta”.

De data asta nu mai dezvolt teorii si nu mai analizez prea in detaliu. Pur si simplu voiam sa mentionez ca, datorita unor asemene “fomei”, s-a ajuns la acea concluzie cunoscuta de multi: “sexul pe bani” costa mai putin decat “sexul pe gratis”…

Ah, pana nu uit: regula platii “nemteste” se anuleaza in cazul cinelor romantice planuite de doar una dintre parti, dar si in cazul “iesirilor surpriza”, pentru relatiile deja existente sau in curs de formare. Daca nu iti place persoana si ti se face una din acele propuneri, mai bine spui nu – il/o scutesti de o cheltuiala fara rost. Totusi acestea, ca orice lucru placut intr-o relatie, nu trebuie sa fie doar initativa tipului – si noi avem nevoie sa fim surprinsi placut cu lucruri pe care ni le dorim de ceva vreme si le primim rar, iar majoritatea nu costa bani si nici nu se incadreaza in categoria perversiunilor sexuale (think about it!).

Note explicative:

* – se face referire la plictiseala, cand nu mai ai chef nici de frecat menta;

** – “plimbata” este o iesire facuta in scopul de a descoperi cat mai multe despre cealalta persoana, neimplicand obligativitatea unei locatii anume, ci doar a conversatiei deschise;

*** – una din injuraturile din productia proprie, dar inca nu am copyright pentru ele.

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to ““Pitzi” sau Prostituata sub acoperire?”

 1. zefira Says:

  imi plac la nebunie reflectiile tale.

 2. Ovidiu Says:

  Domnu, cu astfel de femei negociez la sange: te scot in oras faci un bot, te scot la munte…samd
  Oricum, atitudinea asta ca “barbatul tb sa plateasca” ma dezgusta si pe mine, pai daca vrei sa fiu barbat cu tine, fi si tu femeie pana la capat.
  Dar nici acele femei care tb sa te certi cu ele la masa ca vrei tu sa platesti si ele refuza. Incearca sa-ti emane fortat ca sunt niste femei independente financiar si psihic cand ele sunt exact opusul.
  De femei echilibrate cam rar am dat in ultima perioada….

 3. miky Says:

  ovidiu, stii bancul ala cu magazinul de soti, pe etaje si categorii… va plangeti mereu ca femeile sunt greu de multumit sau ca nu sunt multumite niciodata, DAR VOI???!!! Daca iesi cu una si platesti tu, o consideri curva?! Daca insista sa platesca ea(ceea ce e modern si normal in secolul asta “plata nemteste_ fiecare ce consuma”)_ este ciudata sau…? Cu tinei, cum o dai nu e bine…

 4. Anubhav Says:

  Girl, I will always enjoy your wtiirng, even if it has to be Romanian. You are like the true tabloid journalist that is a freelancer of self and I always speak your name in examples. I will always keep on reading you. You do now is not commercial, right? Hope we get to speak the first language of champions again, even if spoken by a pile of losers now.I red the letter your wrote to me, couple of years back, the lucia one and the way you play and use words is incredible.this is way I love your wtiirng and you are officially in my rss reader.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.