9 Nov 2010

Sex si alte activitati riscante

Author: Kripto | Filed under: Mituri Urbane, Povesti subiective

“ATLANTA – Teens who text 120 times a day or more — and there seems to be a lot of them — are more likely to have had sex or used alcohol and drugs than kids who don’t send as many messages, according to provocative new research.

[…] Frank’s study is billed as one of the first studies to look at texting and social networking and whether they are linked to actual sexual intercourse or to other risky behaviors.

[…] The study found those who text at least 120 times a day are nearly three-and-a-half times more likely to have had sex than their peers who don’t text that much. Hyper-texters were also more likely to have been in a physical fight, binge drink, use illegal drugs or take medication without a prescription.

Compared to the heavy texters, the hyper-networkers were not as likely to have had sex, but more likely to have been involved in other risky behaviors like drinking or fighting.”

Acestea sunt citate dintr-un articol de pe Yahoo News, pe care-l poti gasi si la urmatorul link (pus aici doar pentru a scapa de eventualele probleme de copyright): (http://www.newsmax.com/SciTech/US-MED-Teens-Texting/2010/11/09/id/376423 )

Pentru cine nu are chef sa intre sa citeasca, nu prea pierzi ceva, deoarece este o mare insiruire de “argumente” specifice celor intepati in dos mai rau ca pe vremea lui Moise.

Nu stiu cati oameni cunosc modalitatea de structurare si organizare a unui chestionar, dar calitatea acestuia depinde intr-o masura foarte importanta de capacitatea de a deduce o serie de factori si a influentei independenta a acestora in respectivul studiu. In cazul de fata, in loc sa puna in aceeasi categorie Drogurile, Betia si praspata actrivitate sexuala, ar fi trebuit sa le puna separat. Ei au luat in considerare si nivelul de educatie al parintilor, deci ar fi trebuit sa fie in stare sa afle exact ce, cum si pe ce cale duce la consumul de droguri, betii si inceperea activitatii sexuale mai devreme decat ar dori cei care se considera indreptatiti sa ia decizii pentru tot “restul lumii”.

Pana la urma ei au “descoperit” cu stupoare ca acei adolescenti cu parinti prosti (care nu stiu sa-i controleze) stau cel mai mult pe internet si trimit mesaje intr-o fericire. Ca sa isi faca o idee mai buna, probabil ca pe cei care trimiteau un numar mare de mesaje i-au intrebat: “Trimiti mesaje cand esti drogat/a, beat/a si/sau imediat dupa ce ai facut sex?”. In acelasi timp am impresia ca psihologii lor considera ORICE sursa de endorfine este ceva rau (a se vedea poveste cu Prohibitia din perioada interbelica). Altfel nu imi explic cum a ajuns Sexul in aceeasi categorie cu Drogurile si Alcoolul.

Din studiul acestor “specialisti” nu am putut sa extrag decat o concluzie: Copii, aveti grija – daca incepeti sa faceti sex, sigur veti ajunge betivi si consumatori de droguri, iar in scurt timp o sa ajungeti sa va dati toti banii pe sms-uri, gadget-uri de internet (cu abonamentele de rigoare) si amenzi pentru folosirea telefonului mobil in timp ce sofati.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Sex si alte activitati riscante”

  1. zefira Says:

    eu stiu una si buna, fara sex viata e pustiu 🙂 asa ca, n-au decat sa spuna si ca sunt betiva. :))))) sexoholica

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.