19 Oct 2010

Povestea Cuplului

Author: Kripto | Filed under: Oameni si oameni...

Nu stiu cati au intalnit-o pana acum, insa mie inca imi mai place sa o folosesc drept metoda de testare a unei parti din “potentialul” persoanelor cu care intretin o conversatie. Unii spun ca ar fi o poveste interesanta, altii au tendinta instinctiva de a se asocia cu vreunul din personaje in una din situatii, insa pe mine ma intereseaza capacitatea de a privi lucrurile in perspectiva si din puncte de vedere diferite de cel personal, indiferent de starea psihica de moment. Iata povestea:

O “ea” vorbeste cu niste prietene pe care nu le-a vazut de mult timp… despre ce i s-a intamplat cand a mers odata la Mall.

Varianta 1: “Ma dusesem in Mall sa caut ceva de imbracat! L-am vazut inca de pe scara rulanta cum se uita la mine de parca as fi fost cel mai frumos lucru pe care l-a vazut vreodata. A venit catre mine si am simtit ca mi se inmoaie genunchii. Mi-a dat un flyer si mi-a spus timid ca ii place cum zambesc, apoi m-a invitat la o cafea, sa ne cunoastem mai bine. Mi s-a parut asa de romantic incat cred ca am rosit toata in momentul ala. I-am zis ca sunt cu prietenele, dar i-am dat numarul meu de telefon. In seara aceea m-a sunat si, nu stiu cum, am ajuns sa facem dragoste la prima intalnire si a fost superb. Uite ce fericiti suntem acum impreuna!”

Varianta 2: “Am fost la Mall acum vreo luna, cu alte doua amice. Cand ne plimbam pe acolo am vazut un idiot holbandu-se la mine. A venit si mi-a dat un flyer de la nu stiu ce magazin. M-a pufnit rasul cand l-am auzit pe fraier ca cica ii place felul cum zambesc! Auzi tu – a avut nesimtirea sa ma invite la o cafea, de parca eu nu stiam ca voia doar sa mi-o traga. Ce tampit: se baga si el in seama, de parca eu n-as avea problemele mele si m-as cupla cu orice necunoscut de pe strada!”

Astept feedback!

“Small is the number of people who see with their eyes and think with their minds.” (Albert Einstein)

Related link: Gandeste-te la tine!

Tags: , ,

5 Responses to “Povestea Cuplului”

 1. reddress Says:

  A doua varianta e foarte agresiva, intr-adevar. Insa, la fel, prima e foarte siropoasa. Nu exista reteta. Ne adaptam la fiecare caz. Uneori si obraznicia, sa zicem asa, venita de la barbatul potrivit, cu caracterul potrivit si cu personalitatea potrivita, este doar un condiment in plus si atita tot.

 2. Kripto Says:

  Atunci cum ti-ai explica faptul ca majoritatea relatiilor dau gres? Eu incercam sa redau superficialitatea alegerii partenerilor, supusa unor criterii ce tin doar de chef, aparenta fizica si feromoni.
  Multumesc de comentariu, Reddress! 🙂

 3. reddress Says:

  Am scris si eu pe tema asta, chiar eram preocupata: de ce majoritatea relatiilor dau gres. Concluzia mea? Am devenit mult prea consumeristi. Chiar si in relatii. Chiar si cu noi insine. Sintem uneori produse care se autoconsuma.
  Cind paleta de alegeri nu era asa mare, majoritatea relatiilor nu esuau. Cel putin, dupa standardele acelor vremuri. Cum, necum, oamenii imbatrineau impreuna si aveau relatii, nu doar frinturi. Bineinteles ca noi acum am zice… dar nu aveau posibilitatea de a alege. Sesizezi ca e ca si cum ne-am invirti in cerc?
  Am sa mai trec pe aici sa te citesc. Esti in bookmarks. 😉

 4. reddress Says:

  Ah, imi dau seama ca suna prea nostalgic si negativist ce ziceam. Poate ca, pina la urma, majoritatea relatiilor nu dau gres, ci se termina repede. Ca eu cind ma uit in urma nu consider c-am esuat cu majoritatea, ci ca am acumulat experienta, traire si un strop… stropisor… miligram… de intelepciune. 🙂

 5. Jennica Says:

  You’re on top of the game. Thanks for sahring.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.