29 Jul 2010

Guvernul, Turismul si hotia pe fata

Author: Kripto | Filed under: Extra-Civism, Mituri Urbane, Oameni si oameni..., Povesti subiective

Astazi am asteptat nerabdator sa vad ce maretie de logo si idee de campanie are D-na Udrea de la Turism pentru a mari numarul de cetateni straini ce ar veni in tara noastra in vizita de placere.

Stiam deja ca Muntii Carpati se intind in 7 tari, dar nu ma asteptam sa demonstreze, cel putin in fata mea, in cel hal ne-au putut fura banii. Cate sute de mii de euro au costat logo-ul si filmuletul acela in Flash? Cu cat mai mult, cu atat mai rau.

Un asemenea logo ar costa, facut de la cap la coada, in jur de 100 de euro. Dar asta s-ar fi intamplat daca doamna cu pricina nu ar fi apelat la cine stie ce firma de grafica de tot rahatul, unde graficianul de serviciu, in loc sa produca, preferat sa intre pe iStock Photos si sa cumpere de acolo partea din logo care chiar ar fi necesitat cateva grame de imaginatie. Ma refer la frunza, deoarece un text se gaseste foarte usor pe Dafont.com.

Nu te uita la stiri, unde se tot spune ca ar fi furat frunza de la o firma de camioane. Nu cred ca s-ar fi sinchisit sa caute atata. Nici macar cei de la firma Oltchim nu s-au sinchisit prea tare, dar eu au interese private si nu se duc cu imaginea la OSIM ca sa-si inregistreze drepturile de autor. Ei bine, iata si linkul de unde a fost cumparata frunza de catre firma de transport si OLTCHIM la un pret de aproximativ 10 dolari americani: http://www.istockphoto.com/stock-illustration-6073738-green-symbols.php

Cat despre ideea filmuletului… e foarte buna. Dar pana si eu, ca incepator in ale animatiei in Flash, am observat in ce hal se grabeste picatura sa coboare, iar timpul de munca pentru asa ceva este de maxim 40 de ore de munca efectiva.

Deci… aici sunt banii dumneavoastra.

…Si in drumurile din zonele turistice, unde incep sa inteleg de ce isi permit sa se duca mai ales detinatorii de SUV – nu din cauza posibilitatilor materiale, dar numai acele masini pot intra si iesi din acele zone fara nevoia de reparatii capitale…

“Shut up and try to enjoy the ride!”

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.