4 May 2010

Metropolis sau… sfarsitul rabdarii

Author: Kripto | Filed under: Extra-Civism

Preturile se maresc, locurile de munca dispar, statul e disperat sa aduca mai multi bani la buget (de unde mai toti membrii guvernarii fura), iar omul de rand a tot indurat deoarece, candva in timp, a dus-o si mai rau. Dar incepem sa ajungem la limita. Se vede in fiecare zi in faptul ca oamenii au din ce in ce mai putina rabdare fata de prostia din jur si infumurarea idiotilor.

Cred ca acum 2 ani un lucru, ce s-a intamplat astazi sub privirile colegului meu, nu ar fi fost pe atat de posibil. Hai sa iti povestesc si iti faci singur o parere!

Ca locatie se ia una bucata rond mare, ale carui accese rutiere nu sunt semaforizate. La fiecare acces rutier se afla o trecere de pietoni relativ circulata. Traversarea prin aceste locuri se face printr-un acord tacit intre soferi si pedestri – fiecare acorda prioritate din cand in cand si totata lumea se misca intr-o siguranta relativa.

Iesind de la un fast food, colegul meu a fost martor fara voie la urmatoarea intamplare.

Un tip solid, mai mult ca sigur trecut des pe la sala de forta, dar cu o atitudine de om ce-si vede de treaba lui, s-a angajat in traversare. In momentul in care a pus piciorul pe carosabil, un bolid a pus o frana ce sugera depasirea vitezei legale si, imediat dupa, omul din spatele volanului a inceput sa claxoneze de zor. Probabil se grabea sa ajunga cu doua secunde mai repede la coada de la urmatorul semafor spre Unirii. Daca s-ar fi limitat la un claxon probabil ca lucrurile ar fi decurs alt fel, dar se pare ca graba era asa de mare incat a claxonat in continuu, de parca era retinut de la o treaba foarte urgenta de catre acel pieton.

Nu stiu ce e cu acesti soferi de bolizi, de cele mai multe ori cumparati din bani nu prea munciti, insa cred ca se simt puternici, superiori, invincibili. Eh… uite ca, de data asta, personajul nostru ce se deplasa per pedes a avut destule suparari adunate pentru a realiza cel mai simplu element intr-o confruntare: cu cat mai scumpe accesoriile, cu atat are mai mult de pierdut proprietarul in caz de incaierare.

Stai fara griji – nu s-a ajuns la bataie. Singurul care a avut de suferit a fost parbrizul bolidului. Mai exact omul nostru, dus la sala si aflat intr-o presupusa inferioritate datorita lipsei unui vehicul de lux, s-a apropiat de sursa claxonului si a lovit cu pumnul in parbirz. Apoi a mers mai departe, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nu ii plang de mila soferului deoarece presupun ca si el a facut la fel de multe ori dupa ce a stresat pietoni ce traversau regulamentar, dar prea incet pentru caii lui putere. Nu a urmat nici un schimb de replici, fugarire sau violenta, ci numai procesul adunarii cioburilor de pe tapiteria din piele a scaunelor din fata.

Mai departe nu am informatii ce s-a intamplat. Totusi cred ca nu poti acuza pe cineva de “distrugerea proprietatii” intr-un asemenea caz fara sa ridici si carnetul soferului.

Tu mai ai rabdare?

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.